Expérience de cuisine traditionnelle balinaise et excursion dans les jardins d’Ubud
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Expérience de cuisine traditionnelle balinaise et excursion dans les jardins d’Ubud
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Expérience de cuisine traditionnelle balinaise et excursion dans les jardins d’Ubud

4 h
Privé
Confirmation instantanée
A propos de cette activités

Commencez cette aventure culinaire privée avec un transfert à votre hôtel Ubud à 9:00. Si vous ne résidez pas à Ubud, rendez-vous par vos propres moyens et retrouvez votre hôte dans une station balnéaire désignée près de sa maison. Visite d’une propriété familiale traditionnelle balinaise nichée dans un village sur les contreforts en terrasses juste au nord d’Ubud. Constitué de plusieurs pavillons ouverts autour d’une cour centrale, le village abrite vos hôtes et leur grande famille. 

Près de la maison de votre hôte, découvrez les fruits exotiques balinais, les herbes et les épices comme le galanga, les clous de girofle, le cacao et la noix de muscade et découvrez leurs propriétés médicinales. Ensuite, marchez 10 minutes jusqu’à la maison de votre hôte pour une excursion dans la propriété familiale avant de rejoindre son épouse Jero pour cuisiner des plats balinais authentiques et cuisinés à la maison à l’aide d’un four à bois traditionnel. Apprenez à cuisiner avec Jero des plats tels que les pepes Ikan (thon grillé dans des feuilles de bananier), le bumbu kuning (poulet dans une sauce au curcuma frais et au lait de coco) et le bregedel (beignets de maïs moulus à la main). Savourez le délicieux repas que vous avez aidé à préparer tout en faisant l’expérience de la vie d’une famille locale dans la végétation luxuriante de ses murs. Partez avec des recettes familiales, de nouveaux amis et des souvenirs impérissables.

Veuillez noter que vous serez hébergé par Dewa ou un membre de la famille tout aussi merveilleux qui vous accueillera avec l’épouse de Dewa, Jero. Il ne s’agit pas d’un cours de cuisine professionnelle, mais plutôt d’une excursion dans une authentique maison locale pour rencontrer une famille locale composée de cuisiniers experts et partager la culture et la cuisine balinaise ensemble.

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Inclus
  • Pourboires
  • Boissons
  • Bière locale
  • Eau en bouteille
  • Repas à domicile
  • Toutes les activités
  • Hôte local
  • Transfert depuis et vers l’hôtel à partir des hôtels d’Ubud uniquement
  • Excursion privée
Non inclus
  • Transfert depuis et vers l’hôtel en dehors de la région d’Ubud
Autres informations
  • Vous recevrez une confirmation dans un délai de 48 heures à compter de votre réservation, sous réserve de disponibilité
  • Une option végétarienne est disponible : veuillez préciser au moment de la réservation si vous souhaitez en bénéficier.
  • Cette visite comprend une petite distance à pied
  • Veuillez nous contacter pour confirmer si votre hôtel se situe dans la liste de transfert
  • Un minimum de 2 personnes par réservation est exigé
Caractéristiques
Tourisme
100%
Culturel
80%
Nourriture
80%
Original
45%
Commentaires
5.0
17
C
Christine E
5 | 2019-09-09

Excellent experience to Balinese cooking. Dewa spent some time to first explain the agricultural model and its philosophy. We went through his garden to discover the typical Bali's plants. He welcomed us in his home to go through hands on cooking. Everyone was involved. We finally got to taste the 7 delicious recipes prepared. A unique experience to get closer to Balinese culture.

A
Astrid A
5 | 2017-09-20

Words cannot describe this experience, there is no doubt that this 'tour' is worth your time. Dewa is beyond authentic, with a smile and a calm voice, he opened the doors not only to his house and village, but to a philosophy of life that holds more truth than anything we own or desire, one that allows us to exist beyond ourselves in close connectedness to nature and the seasons, community and cycles of life. The food we cooked under the family's guidance was delicious, varied and plenty, and I do not exaggerate to say that some of Dewa's words have had an irreversible, amazingly positive impact on my life. Yet, even if adding spiritual light onto your path while in Ubud is that's not what interests you, the time walking around the 'garden', and the discovery of the different wholesome ingredients that are included in these traditional recipes is just a time of simplicity, fun and joy. Also note that this is not one of the tours where there's many other people with you, it's a private tour and has a very different feel not that the other are not usually good, but this was the best cooking tour i've personally done- you also get to keep the recipes. A rich sharing experience that is worth every cent and more. Dewa, thank you so much for your light, Adrien and I shall carry it always. Until we meet again Sensei, I wish you and your family good health and happiness- Astrid.

C
Christine R
5 | 2017-06-27

This was definitely an experience, a gift. Thank you Dewa. We love to cook with the best of ingredients and this wonderful opportunity broadened our understanding of so much more. The support given to the local village by Travelling Spoon inc is also a revelation giving a chance for tourists to get up close and involved in village life. Dewa was the prefect host, we learned a lot about Buddhist philosophy and Balinese way of life. And of course the food we prepared was heavenly to us.A big plus seeing the plants growing in the garden and having the recipes to make a similar feast we we get back home. Many thanks Dewa.

B
Becky S
5 | 2017-06-21

Best tour ever ! A must do with Dewa !

d
dcalmus
5 | 2017-06-20

Dewa was a most interesting guide and imparted a variety of very interesting facts about the lifestyle and views of the people of his village. Everyone we met was very welcoming and friendly and the whole experience was excellent. Primed with the knowledge of the way that Dewa's village viewed food and it's position in their lifestyle, we weren't expecting very much when it came to lunch how wrong we were! Dewa and a lady from the village explained how to prepare each course of a 7 course lunch menu which involved corn fritters, two chicken dishes and an excellent soya bean dish accompanied by 2 salad courses and a banana fritter dessert. We were involved in the preparation of each dish and each element was explained so that we could write down the recipes. After lunch, we were taken around the garden where the various fruits, vegetables and herbs were shown to us. This was followed by a visit to an area where students were learning art and we were introduced to their teacher and enjoyed a locally prepared coffee. Overall a very enjoyable experience that I would recommend to anyone with a view to learning a little more about Balinese food and culture.

M
Matthiew
5 | 2017-05-24

This tour was amazing!

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